over COSC            interieurontwerp            kleuradvies            lichtplan             uitvoering van ideeŽn             verkoopstyling             kussens              


Een lichtplan is een beschrijving van de functies van de verschillende
ruimtes in huis en de bijbehorende soort en hoeveelheid licht.
Te onderscheiden soorten zijn:
 -          Basisverlichting
 -          Sfeerverlichting
 -          Accentverlichting
Verlichting is enorm belangrijk in huis, want met verlichting kun je sfeer maken of breken. Met het maken van een lichtplan, waarbij je meestal een plattegrond gebruikt, bepaal je precies waar je lampen komen in elke ruimte en welke functie die verlichting heeft.
Ieder gebied in huis heeft zijn eigen functie. De plek waar je eet, vraagt om ander licht dan de plek waar je leest of kookt. Op de plattegrond geef je aan welk soort licht er op welke plek nodig is. Welke functie het licht heeft. Maar er wordt ook gekeken naar de kleurtemperatuur, oftewel Kelvin, van een lamp. Een lamp van 2700 Kelvin geeft mooi warm licht. Bij een leeslamp is witter licht wenselijk en is dus een hogere kleurtemperatuur nodig. Een goed lichtplan is een spel tussen licht en donker. Als ook nog op verschillende hoogtes in de kamer voldoende licht aanwezig is,  kan de sfeer niet meer stuk. Ook voor de verlichting geldt: Voor een goede balans in een interieur is het scheppen van eenheid van belang.
.    

COSC INTERIEUR is gevestigd aan de Rijkebuurtstraat 26 te Bergen op Zoom, tel. 0619322938